Praktische info

Praktische informatie over

BSO Tranquilo

 

Doelgroep en groepsgrootte

BSO Tranquilo staat voor gezellige gastouderopvang in een huiselijke sfeer.

Ik, Suzanne, bied buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4-12 jaar van basisschool De Lunetten in Heemskerk. Er is plek voor maximaal 6 kinderen tegelijk in de opvang.

 

Overgangsjaar 2018: van Kiekuhboe naar Tranquilo

Ik verzorg op een paar dagen in de week ook nog de dagopvang voor enkele peuters onder de bedrijfsnaam Kinderopvang Kiekuhboe. In de loop van 2018 of uiterlijk begin 2019 neem ik afscheid van hen, en maak ik de overstap naar enkel nog bso-opvang. Het is dus helaas niet mogelijk om jongere broertjes of zusjes onder de 4 jaar dagopvang te bieden bij BSO Tranquilo.

 

Openingstijden en opvangdagen - is er plek?

Voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 06.45 uur. Naschoolse opvang is mogelijk tot 18.00 uur. Tijdens diverse vakanties en op alle studiedagen biedt BSO Tranquilo hele-dag-opvang aan.

 

De opvangdagen zijn op dit moment maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag en er is per direct nog voldoende plek op deze dagen.

Vanaf september 2018, als het nieuwe schooljaar start, is het ook mogelijk om voor- en/of naschoolse opvang op woensdag af te nemen. Het is mogelijk om alvast in te schrijven voor een plek op de woensdag.

 

Vakanties

BSO Tranquilo is ongeveer 5 weken per jaar gesloten wegens vakantie.

Meestal nemen we als gezin 2 weken zomervakantie en daarnaast nog een paar weken verspreid door het jaar heen, tegelijk met de schoolvakanties. Daarnaast biedt BSO Tranquilo geen opvang op officiële feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis.

De opvang is in 2018 ook gesloten tussen kerst en oud & nieuw.

Aan het einde van ieder kalenderjaar maken we als gezin het complete rooster voor het hele komende jaar zodat je hier al lang van tevoren rekening mee kunt houden.

 

Tarieven, contracten en kinderopvangtoeslag

Het uurtarief is in 2018 € 5,50 per kind per uur, inclusief fruit of andere tussendoortjes, regulier drinken, knutselmateriaal, de kosten van uitstapjes en een cadeautje bij verjaardagen. Ontbijt en diner zijn niet inbegrepen. Ouders kunnen wel zelf ontbijt meegeven. Tijdens hele-dag-opvang zal BSO Tranquilo een lekkere lunch verzorgen. Er geldt een vaste urenafname: 2 uur voor voorschoolse opvang en 4 uur voor naschoolse opvang. Het is uiteraard mogelijk om te kiezen voor alleen naschoolse opvang, en ook alleen voorschoolse opvang is bespreekbaar.

 

Deze en meer voorwaarden en afspraken zijn opgesteld in een opvangcontract, dat we samen ondertekenen bij plaatsing van een kind in de opvang. We zullen alle voorwaarden en afspraken doornemen bij de kennismakingsgesprekken.

 

Naast het uurtarief van BSO Tranquilo betaal je maandelijkse bemiddelingskosten aan het gastouderbureau dat de opvang bemiddelt.

BSO Tranquilo maakt gebruik van bemiddeling door de erkende gastouderbureaus Loky en De Speelgarage. Hierdoor kun je als ouder in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. In 2018 krijg je bij een gastouder maximaal vergoeding over € 5,91 per uur, dit is een samengesteld bedrag, bestaande uit het uurtarief van BSO Tranquilo plus (het grootste deel van) de kosten van het gastouderbureau.

 

De gastouderbureaus kijken naar de opvoedkundige kwaliteiten van de bij hen aangesloten gastouders, met aandacht voor hygiëne, veiligheid, continuïteit, karakter en opvoedingsideeën. Zij letten op kennis van EHBO en geven regelmatig trainingen om de deskundigheid te bevorderen. BSO Tranquilo wordt door hen van harte bij je aanbevolen!

Flexibiliteit

Als er plek is, is het mogelijk om een dag extra opvang af te nemen, of een dag te ruilen. Het is echter niet mogelijk om op contractbasis flexibele opvang te bieden, waarbij BSO Tranquilo elke dag plekken leeg houdt voor het geval dat kinderen opvang nodig hebben. Ik vind het belangrijk dat ouders erop kunnen rekenen dat er plek is voor hun kind als ze bso nodig hebben. Daarom werkt BSO Tranquilo niet flexibel, met een intekenlijst en een systeem van vol = vol, want dan zou ik regelmatig ouders teleur moeten stellen, maar alleen met vaste dagen, waarbij de ouder altijd de zekerheid heeft dat gereserveerde plekken ook echt beschikbaar zijn.

 

 

De woonomgeving

We wonen in een kindvriendelijke eengezinswoning in de rustige wijk Commandeurs in Heemskerk, gelegen naast de wijk Waterakkers. Bewegen is gezond, dus we starten vanaf school soms met een lekkere wandeling waarbij we onderweg stoppen bij diverse speeltuinen. Ook vlak achter ons huis bevindt zich een speeltuintje, en in onze eigen achtertuin staat een enorme trampoline. Mocht het echter regenen of maken we een uitstapje, dan hebben we het gemak van een mooie grote auto met 7 zitplaatsen. Als we veel jonge kleuters hebben in de opvang dan kunnen we de auto standaard gebruiken voor het vervoer. We roken niet en we hebben geen huisdieren.

Speelgoed

Wat hebben we zoal in de kasten staan? Eigenlijk te veel om op te noemen. Hierbij een kleine selectie: veel gezelschapsspellen, puzzels, knutselmateriaal (bijvoorbeeld Playmais, Pixelhobby en strijkkralen) en tekenmateriaal, sjablonen, verf en klei, veel Smart Games (logische denkspellen), Tiptoi, K'nex, Lego, Duplo (waaronder een enorm treinspoor, leuk tot ongeveer 7 jaar), SmartMax (magnetisch bouwen), veel Playmobil en ook de iets grotere variant: Playmobil 1,2,3, Grimm's houten regenboog + blokken en ander speelgoed, een magnetische letterdoos, miniatuur boodschapjes met kleine winkelwagentjes en speelgeld, mini loco, hamertje tik, auto's, 'zoekboeken' en nog veel meer!

 

Het past bij mij om ook nog een enorme verlanglijst te hebben :-) Daar staat onder andere op: Kapla, de 'Wobbel', Meccano, een sjoelbak, een mooi houten winkel-stalletje, nog veel meer gezelschapsspellen, meer Tiptoi en extra buitenmateriaal. Afhankelijk van de interesses van de kinderen zal ik regelmatig iets nieuws bijkopen, waarbij de kinderen ook zelf mogen meebeslissen :-) Update mei 2018: Ik heb 7 dozen Hubelino aangeschaft om prachtige knikkerbanen mee te ontwerpen en bouwen, en op de koningsmarkt op 27 april heb ik Hot Wheels banen, veel Top Model boeken en diverse 'nieuwe' gezelschapsspellen gekocht. En in juli 2018 heb ik extra K'nex en Lego dozen bij gekocht!

 

Activiteiten en uitstapjes

Wat voor leuke dingen kunnen we samen nog meer doen? Wat dacht je van speurtochten, naar het strand of het bos gaan, grote speeltuinen bezoeken of spelen bij Camping Geversduin, cakejes of andere lekkere dingen bakken, in de zomer kunnen we buiten het grote zwembad neerzetten, we kunnen zelf poppenkast-voorstellingen maken of toneelstukken bedenken, sport-instuiven bezoeken in vakanties en meer actieve dingen. Maar natuurlijk is het ook fijn om in een vakantie eens een leuke film te kijken met elkaar, of ter afwisseling even te mogen gamen of op de iPad te spelen. We zijn hier echter zuinig met 'beeldschermtijd': actief spelen, knutselen, lezen en buitenspelen gaan voor!

Wist

je al dat...

• onze achtertuin steeds meer afgestemd wordt op de bso-opvang, en dat de grote trampoline slechts stap 1 is van het nieuwe tuinplan?

 

• er in de opvang altijd zonnebrand factor 30 of hoger aanwezig is?

 

• het maken van huiswerk, het begeleiden en overhoren ervan voor oudere leerlingen ook mogelijk is zolang we geen uitstapjes maken?

 

• ik al bijna 60 verschillende kinderen in de opvang heb gehad?

 

• er op Pinterest enorm veel leuke knutselideeën te vinden zijn? En dat we ons dus niet snel zullen vervelen (ook omdat er heel veel speelgoed is...)?

 

• ik zelf ook houd van knutselen, kleuren, kleien en waterverven en gezelschapsspellen? En ik dus zelf graag mee doe? :-)

 

• ik het heel relaxend vind om legpuzzels te maken, en dat ik ook met een bso-meisje samen al 2 Disney puzzels van 1000 stukjes heb gemaakt?

 

• ik het gewoon heel leuk vind om nieuwe boeken en nieuw speelgoed te kopen? En dat ik het leuk vind om dat bedrijfs-investeringen te noemen?

 

• het ontwerp van mijn visitekaartje helemaal bij mij past? Zo houd ik er zelf ook van om naar de wolken te kijken, prachtig zijn ze soms! Ik vind het heerlijk om te lezen, tulpen zijn mijn lievelingsbloemen en het plaatje speelt zich af in de lente omdat het een heerlijk seizoen is waarin alles weer groeit en bloeit, én het voor mij ook een 'nieuw begin' is, met de overstap van Kiekuhboe naar Tranquilo.

 

• het ook mogelijk is om contact te hebben via WhatsApp? Zo stuur ik graag regelmatig leuke foto's toe en vragen of opmerkingen worden snel beantwoord.

 

• ik hoop dat je na het lezen van alle informatie net zo enthousiast bent over BSO Tranquilo als ikzelf? Lees verder op de volgende pagina voor de aanbevelingen van tevreden ouders!

© Copyright 2018 BSO Tranquilo