Praktische info

Welkom bij BSO Tranquilo!

Praktische informatie over

BSO Tranquilo


Doelgroep en groepsgrootte

BSO Tranquilo staat voor  gezellige gastouderopvang in een huiselijke sfeer.

Ik, Suzanne, bied buitenschoolse opvang aan voor kinderen van 4-12 jaar van  basisschool De Lunetten in Heemskerk. Er is plek voor maximaal 6 kinderen tegelijk in de opvang.


Overgangsperiode 2018/2019:  van Kiekuhboe naar Tranquilo

Ik verzorgde vanaf 2009 de dagopvang voor kinderen van 0-4 jaar onder de bedrijfsnaam Kinderopvang Kiekuhboe. In 2018 begon de overstap naar alleen nog BSO-opvang. Ik neem nu alleen nog nieuwe kinderen van 4-12 jaar aan. Het is  dus helaas niet mogelijk om jongere broertjes of zusjes onder de 4 jaar dagopvang te bieden bij BSO Tranquilo.


Openingstijden en opvangdagen - Is er plek? (laatste update 14-5-2024)

De voorschoolse opvang komt te vervallen. Naschoolse opvang is mogelijk tot 18.00 uur. Tijdens diverse vakanties en op alle studiedagen biedt BSO Tranquilo hele-dag-opvang aan. 


Er zijn weer een paar vrije plekken in de opvang! Interesse? Informeer naar de mogelijkheden en reserveer snel een plekje bij BSO Tranquilo!


Maandagmiddag:      VOL! 

Dinsdagmiddag:        3 vrije plekken  

Woensdag:                --- vrije dag, geen opvang ---

Donderdagmiddag:   VOL!   

Vrijdag:                      --- vrije dag, geen opvang ---


Vakanties

BSO Tranquilo  is ongeveer 6 weken per jaar gesloten wegens vakantie.

Meestal nemen we als gezin 3 weken zomervakantie en daarnaast nog een paar weken verspreid door het jaar heen, vaak tegelijk met de schoolvakanties.  Daarnaast biedt BSO Tranquilo geen opvang op officiële feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren en Kerstmis.


Aan het einde van ieder kalenderjaar maken we als gezin het complete rooster voor het hele komende jaar zodat je hier al lang van tevoren rekening mee kunt houden.

 

Tarieven, contracten en kinderopvangtoeslag

Het uurtarief is in 2024 € 6,80 per kind per uur. BSO Tranquilo zorgt voor fruit of andere tussendoortjes, regulier drinken,  knutselmateriaal, de kosten van het vervoer (van of naar school en uitstapjes), entreegeld bij uitstapjes en een cadeautje bij verjaardagen. Ontbijt en diner zijn niet inbegrepen. Ouders kunnen wel zelf ontbijt meegeven. Tijdens hele-dag-opvang zal BSO Tranquilo een lekkere lunch verzorgen.


Er geldt een vaste urenafname van 4 uur voor de naschoolse opvang.  ('s Middags halen bij dependance locatie Het Raamveld is dit schooljaar ook mogelijk, maar die gaat eerder uit en krijgt een half uur toeslag.)


Deze en meer voorwaarden en afspraken zijn opgesteld in een opvangcontract, dat we samen ondertekenen bij plaatsing van een kind in de opvang. We zullen alle voorwaarden en afspraken doornemen bij de kennismakingsgesprekken.


Naast het uurtarief van BSO Tranquilo betaal je maandelijkse bemiddelingskosten aan het gastouderbureau dat de opvang bemiddelt.

BSO Tranquilo maakt gebruik van bemiddeling door de erkende gastouderbureaus Loky en  De Speelgarage. Hierdoor kun je als ouder in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag.  In 2024 krijg je bij een gastouder maximaal vergoeding over € 7,53 per uur, dit is een samengesteld bedrag, bestaande uit het uurtarief van BSO Tranquilo plus (het grootste  deel van) de kosten van het gastouderbureau.


De gastouderbureaus kijken naar de opvoedkundige kwaliteiten van de bij hen aangesloten gastouders, met aandacht voor hygiëne, veiligheid, continuïteit, karakter en opvoedingsideeën. Zij letten op kennis van EHBO en geven regelmatig trainingen om de deskundigheid te bevorderen. BSO Tranquilo wordt door hen van harte bij je aanbevolen!

Flexibiliteit

Als er plek is, is het mogelijk om een dag extra opvang af te nemen, of een dag te ruilen. Het is echter niet mogelijk om op contractbasis flexibele opvang te bieden, waarbij BSO Tranquilo elke dag plekken leeg houdt voor het geval dat kinderen opvang nodig hebben.   Ik vind het belangrijk dat ouders erop kunnen rekenen dat er plek is voor hun kind als ze bso nodig hebben.   Daarom werkt BSO Tranquilo niet flexibel, met een intekenlijst en een systeem van vol = vol, want dan zou ik regelmatig ouders teleur moeten stellen, maar alleen met vaste dagen, waarbij de ouder altijd de zekerheid heeft dat gereserveerde plekken ook echt beschikbaar zijn.De  woonomgeving

We wonen in een kindvriendelijke eengezinswoning in de rustige wijk Commandeurs in Heemskerk, gelegen naast de wijk Waterakkers. Bewegen is gezond, dus we gaan vaak buiten spelen bij diverse speeltuinen. Ook vlak achter ons huis bevindt zich een speeltuintje, en in onze eigen achtertuin staat een enorme trampoline. We hebben het gemak van een mooie grote auto met 7 zitplaatsen voor het vervoer van en naar school, ook maken we hier regelmatig gezellige uitstapjes mee. We roken niet en we hebben geen huisdieren.   De hele huiskamer is ingericht voor de bso, en de GGD-inspectrice noemde het in december 2018 echt een soort bso-hemel hier :D

Speelgoed

Wat hebben we zoal in de kasten staan? Eigenlijk te veel om op te noemen. Hierbij een kleine selectie: veel gezelschapsspellen, puzzels, knutselmateriaal (bijvoorbeeld Playmais, Pixelhobby en strijkkralen) en tekenmateriaal, sjablonen, verf en klei, veel Smart Games (logische denkspellen), Tiptoi, K'nex, Lego, Duplo (waaronder een enorm treinspoor, leuk tot ongeveer 7 jaar), SmartMax (groot magnetisch bouwen en ook de kleinere MagnaStix), veel Playmobil en ook de iets grotere variant: Playmobil 1,2,3, Grimm's blokken en ander houten speelgoed, een magnetische letterdoos, miniatuur boodschapjes met kleine winkelwagentjes en speelgeld, mini loco, hamertje tik, auto's, 'zoekboeken' en nog veel meer!


Het past bij mij om ook nog een enorme verlanglijst te hebben :-) De afgelopen jaren heb ik daar al diverse dingen van aan kunnen schaffen: diverse dozen Hubelino om prachtige knikkerbanen mee te ontwerpen en bouwen, veel Top Model boeken, extra Tiptoi, K'nex en heel veel Lego, spellen, meer Smart Games, een sjoelbak en de 'Wobbel'. In 2020 zijn er ook nog 2 grote Aquaplay waterbanen aangeschaft, spellen, Smart Games en zentangle-materiaal. De nieuwste aanwinsten in 2022 zijn een aantal GraviTrax dozen en uitbreidingen. In 2023 hebben we een grote set GraviTrax Junior toe kunnen voegen en een Creative Forts set, om hutten mee te bouwen. Afhankelijk van de interesses van de kinderen zal ik regelmatig iets nieuws bijkopen, waarbij de kinderen ook zelf mogen meebeslissen :-)


Activiteiten en uitstapjes

Wat voor leuke dingen kunnen we samen nog meer doen? Wat dacht je van speurtochten, naar  het strand of het bos gaan, grote speeltuinen bezoeken of spelen bij Camping Geversduin, cakejes of andere lekkere dingen bakken, in de zomer kunnen we buiten het grote zwembad neerzetten, we kunnen zelf poppenkast-voorstellingen maken of toneelstukken bedenken,  sport-instuiven bezoeken in vakanties en meer actieve dingen. Extra speciale uitstapjes maken we af en toe ook als de samenstelling van de groep dit toelaat, bv. naar Monkey Town, het zwembad of de bioscoop. Natuurlijk is het fijn om  in een vakantie eens een leuke film te kijken met elkaar, of ter afwisseling even te mogen gamen of op de iPad te spelen.  We zijn hier echter zuinig met 'beeldschermtijd': actief spelen, knutselen, lezen en buitenspelen gaan voor! 

Wist

je al dat...

• in 2020 de achtertuin een complete make-over heeft gekregen? En dat we nu een heerlijke grote inbouw-trampoline en een schommel-mat hebben?


• er in de opvang altijd Biodermal zonnemelk factor 50 aanwezig is?


• het maken van huiswerk, het begeleiden en overhoren ervan voor oudere leerlingen ook mogelijk is zolang we geen uitstapjes maken?


• ik al meer dan 75 verschillende kinderen in de opvang heb gehad in 25 jaar?


• er op Pinterest enorm veel leuke knutselideeën te vinden zijn? En dat we ons dus niet snel zullen vervelen (ook omdat er heel veel speelgoed is...)?


• ik zelf ook houd van knutselen, kleuren, kleien, waterverven en gezelschapsspellen? En ik dus zelf graag mee doe? :-)


• ik het heel relaxend vind om legpuzzels te maken, en dat ik ook met een bso-meisje samen al 2 Disney puzzels van 1000 stukjes heb gemaakt?


• ik het gewoon heel leuk vind om nieuwe boeken en nieuw speelgoed te kopen? En dat ik het leuk vind om dat bedrijfs-investeringen te noemen?


• het ontwerp van mijn visitekaartje helemaal bij mij past? Zo houd ik er zelf ook van om naar de wolken te kijken, prachtig zijn ze soms! Ik vind het heerlijk om te lezen, tulpen zijn mijn lievelingsbloemen en het plaatje speelt zich af in de lente omdat het een heerlijk seizoen is waarin alles weer groeit en bloeit, én het voor mij ook een 'nieuw begin' was, met de overstap van Kiekuhboe naar Tranquilo.


• het ook mogelijk is om contact te hebben via WhatsApp? Zo stuur ik graag regelmatig leuke foto's  toe en vragen of opmerkingen worden snel beantwoord.


• ik hoop dat je na het lezen van alle informatie net zo enthousiast bent over BSO Tranquilo als ikzelf? Lees verder op de volgende pagina voor de aanbevelingen van tevreden ouders!

© Copyright 2024 BSO Tranquilo